Читај ми!

Захвалност руским козацима

Захваљујући Русији, питање Косова и Метохије и даље је отворено у Савету безбедности и да није те подршке, вероватно би већ била донета коначна одлука о Покрајини, рекао министар Ивица Дачић после састанка са руским козацима у Београду.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић састао се у Палати "Србија" са генералима Руске Федерације Владимиром Глуковским и Андрејом Равеом, који су у претходном периоду учествовали у пројектима пружања хуманитарне помоћи грађанима Србије.

Нагласивши да су у пракси показали дугогодишњи братски однос два народа, министар полиције посебно је нагласио помоћ и подршку руског народа Србима на Косову и Метохији, оценивши руске генерале и козаке сјајним дипломатама земље из које потичу.

"Србија је захвална Русији на разумевању, посебно у решавању виталних проблема на Косову и Метохији. Надам се да ћемо продубити наше односе и у другим сферама - економији, привреди, култури", рекао је Дачић.

Према Дачићевим речима, српски народ осећа руски као природног савезника.

"Захваљујући Русији, питање Косова и даље је отворено у Савету безбедности УН, а да није њихове подршке, вероватно би већ била донета коначна одлука о Косову", рекао је Дачић.

Многе ствари су нам заједничке и историјски гледано, поручио је Дачић, пожелевши добродошлицу генералима атаманима, који имају важно место у нашем друштву.

Глуковски је нагласио да њихова посета није ни владина, ни званична, већ "просто посета руских козака, руског народа", који гаји искрену љубав и спреман је да увек помогне братском српском народу.

Према његовим очекивањима, до сада успостављене везе биће још успешније уз, очекивану, подршку српских и руских власти.

"За ово кратко време, уверили смо се у добродошлицу коју нам пружају грађани ваше земље, желимо читавом народу мир, благодет и радост", пожелео је Глуковски, похваливши рад њиховог данашњег домаћина Дачића, за кога тврди да је потребан народу и Србији.

Састанку је присуствовала и председница Московско-српског дома Радмила Војновић, која је захвалила на коректном односу Министрства унутрашњих послова приликом обиласка руских војних гробаља на КиМ и поручила да су и даље спремни да раде на унапређењу веза руско-српских односа и кроз видове хуманитарне помоћи.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара