Осуда претње повратницима у Клини

Најоштрије осуђујемо појаву летака у повратничким селима у општини Клина у којима се Србима "препоручује" да се иселе "јер су криминалци, директно или индиректно", истиче Министарство за Косово и Метохију. Министарство затражило од Еулекса и Кфора затражило да реагују и установе ко стоји иза претње.

Министарство за Косово и Метохију најоштрије је осудило појаву летака у повратничким селима у општини Клина у којима се Србима "препоручује" да се иселе "јер су криминалци, директно или индиректно" и од Еулекса и Кфора затражило да реагују.

У саопштењу Министарство оцењује да посебно забрињава то што такозване косовске институције ништа не чине на сузбијању албанског екстремизма, већ га својим поступцима и запаљивом реториком подстичу.

У летку који је током јутра освануо у повратничким селима код Клине, а потписала га је чета Народне армије Албанаца, претња је упућена и Албанцима који омогућавају повратак Срба, наводи се у саопштењу.

Министарство за Косово и Метохију тражи од Еулекса, јер како наводи нема поверење у косовску полицију, да установи ко стоји иза претње.

Пракса је показала да косовска полиција у оваквим и сличним ситуацијама никада није била ефикасна, и да виновници инцидената никада нису били откривени, подсетило је министарство и затражило је да Кфор појача присуство у повратничким селима у општини Клина.

Такође, министарство упозорава међународно присуство да је тај последњи случај са лецима некакве чете Народне војске Албанаца још један у низу примера бујања албанског екстремизма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара