Читај ми!

Наставак реформи највећи изазов

После завршетка изборног процеса, највећи изазов остаје рад на реформама, каже Милица Делевић и напомиње да је због тога потребно да се влада формира што пре. Грађани су на протеклим изборима исказали подршку ономе што је до сада учињено у процесу европских интеграција, оцењује Делевићева.

Директорка Канцеларије Владе Србије за европске интеграције Милица Делевић истакла је да и после избора највећи изазов за Србију остаје рад на реформама и нагласила да је за наставак тог процеса од највеће важности што брже формирање нове владе.

Истовремено, Делевићева је рекла да је други круг председничких избора веома важан и указала да је било много политичких потеза донедавног председника Србије који су омогућили капитализовање реформског рада владе.

"Након завршетка изборног процеса и формирања владе, највећи изазов остаје рад на реформама", рекла је Делевићева на конференцији "Иновације и предузетништво - алати за успех на тржишту ЕУ" која је организована поводом Дана Европе.

Оценила је да су недавни избори показали подршку ономе што је до сада учињено у процесу европских интеграција.

"Недавни избори, у мери у којој су се грађани определили за странке владајуће коалиције, показују подршку ономе што је на том путу до сада учињено", нагласила је Делевићева.

Према њеним речима, Србија мора да настави "пуном паром на европском путу", не само због позитивног мишљења Европске комисије у извештају који ће објавити на јесен, већ зато што то значи наставак процеса промена које утичу на живот грађана.

Делевићева је рекла да у том процесу имамо две веома строге судије: Комисију, која је уједно и најбољи савезник земље у процесу проширења, и грађане, који доносе коначну одлуку о томе шта је учињено.

Она је подсетила да је Србија у процесу европских интеграција била суочена са многобројнијм изазовима као што су сарадња са Хагом, процес помирења са земљама региона и спровођење реформи.

Како је додала, и Унија има своје изазове, а тренутна економска криза је једно од највећих искушења за 62 године њеног постојања које ће не само променити ЕУ, већ и ближе и чвршће повезати државе чланице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво