Читај ми!

Шутановац: Спремни за преговоре са ЕУ

Након двогодишњих припрема, Министарство одбране спремно је за преговоре са ЕУ, изјавио је Драган Шутановац. Реформе су болне и непопуларне, али и неопходне како би се друштва региона усагласила са најбољим европским стандардима, истакао министар одбране.

Министар одбране Србије Драган Шутановац изјавио је да је, након двогодишњих припрема, то министарство завршило платформу за преговоре о чланству у Европској унији.

Шутановац је, отварајући међународну конференцију Интеграције и допринос држава Југоисточне европе заједничкој безбедности и одбрамбеној политици ЕУ, објаснио да је тиме потврђено становиште да су мир, стабилност, демократија, толеранција и владавина права једини начин напретка.

"Министарство одбране је спремно за отварање преговора о чланству и очекујемо да они започну што пре. Овим показујемо спремност Министарства одбране за тај процес и показујемо да желимо општи напредак који нас води чланству у ЕУ", рекао је Шутановац.

Према његовим речима, реформе су болне и непопуларне, али и неопходне како би се друштва региона усагласила са најбољим европским стандардима. А Србија ће, како је истакао, напретком у том процесу повратити и статус угледног члана европске породице.

"Прикључење Србије ЕУ и сваке државе региона је значајан историјски тренутак за сваку државу, регион и ЕУ. На тај начин ћемо не само постати члан елитног клуба земаља већ ћемо се на том путу и реформисати", рекао је Шутановац.

Према речима министра одбране, дводневна конференција на којој, осим званичника Министарства одбране и војних изасланика, учествују представници ЕУ, НАТО-а и регионалних безбедносних иницијатива, јесте још једна потврда партнерства држава региона на пољу одбране и безбедности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво