Читај ми!

Отворена врата НАТО-а за Србију

Саветница за националну безбедност америчког председника Барака Обаме Елизабет Шервуд Рандал рекла да ће Србији после избора, под претпоставком да нова влада одлучи да улаже у односе са НАТО, бити понуђено да прошири сарадњу са Северноатлантском алијансом.

Србији ће после избора, под претпоставком да нова влада одлучи да улаже у односе са НАТО, бити понуђено да прошири сарадњу са Северноатлантском алијансом, најавила је Елизабет Шервуд Рандал, специјална саветница за националну безбедност америчког председника Барака Обаме.

Рандалова је у изјави Танјугу рекла да ће, ако Србија настави свој реформски пут и ако српски народ одлучи да следи даље евроатлантске интеграције, врата НАТО бити отворена.

Она је истакла да НАТО жели да врата чланства остану отворена за све европске земље које су способне да испуне услове неопходне за чланство и да дају допринос операцијама Алијансе у свету.

"Ако Србија настави свој реформски пут и ако српски народ одлучи да следи даље евроатлантске интеграције, врата НАТО ће бити отворена. Ми смо имали разговоре са Србијом око сарадње са НАТО и велики број савезника подржава ту сарадњу", рекла је Обамина саветница.

Србија је крајем новембра 2006. године на самиту НАТО у Риги примљена у "Партнерство за мир", војно-политички програм НАТО-а.

Број коментара 76

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се