Читај ми!

Кфор остаје статусно неутралан

Генерални секретар НАТО-а Андерс Фог Расмусен рекао да ће Кфор задржати своју статусну неутралност и да ће деловати у оквирима свог мандата. Министар одбране Драган Шутановац поздравио повећање снага Кфора на Косову и инсистирао да Кфор обезбеди несметано одвијање избора на Косову.

Кфор ће "задржати своју статусну неутралност" и деловаће у оквирима мандата дефинисаног Резолуцијом Савета безбедности 1244, као и Кумановским споразумом, рекао је генерални секретар НАТО-а Андерс Фог Расмусен у разговору са министром одбране Србије Драганом Шутановцем.

"Расмусен је посебно истакао да ће КФОР учинити све како би спречио било какву дестабилизацију и евентуалне сукобе, јер је у интересу Кфора висок ниво безбедности свих на простору Косова и Метохије", наводи се у саопштењу Министарства одбране.

"Шутановац је поздравио повећање снага Кфора и њихово превентивно и привремено размештање, са циљем обезбеђивања сигурности свих грађана на Косову. Шутановац је инсистирао да снаге Кфора обезбеде несметано одвијање изборног процеса на Косову и Метохији, у складу са постигнутим договором Владе Србије и ОЕБС", навело је Министарство одбране.

Министар одбране је Расмусену скренуо пажњу да "постоје они" у чијем је интересу да током избора дође до инцидената и инсистирао да Кфор снагом свог ауторитета делује превентивно како до њих не би дошло.

Шутановац је истакао да су од виталног значаја добри односи који су успостављени између Војске Србије и Кфора и да обе стране морају да оправдају капацитете да изврше задатке који су пред њима.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се