Читај ми!

Избори не крше Резолуцију 1244

Србија ће учинити све да се одрже председнички и парламентарни избори на Космету, рекао Горан Богдановић. Министар за Косово и Метохију истакао да одржавање избора није кршење Резолуције 1244.

Министар за Косово и Метохију Горан Богдановић поручио је да ће Србија учинити све да се одрже председнички и парламентарни избори на Косову и Метохији и додао да њихово одржавање никако не представља кршење Резолуције 1244.

Богдановић је на састанку са директором одељења за Европу и Латинску Америку при Канцеларији Уједињених нације за мировне операције Петером Шмицом истакао да је "Србија привржена мирном начину решавања проблема, компромису и дијалогу".

Указао је и на тежак положај и проблеме са којима се на Косову и Метохији сусреће српско становништво.

Богдановић је истакао да је за Републику Србију УНМИК легитимни међународни представник на Косову и Метохији и значајан чувар Резолуције 1244, саопштено је из Министарства.

Како се истиче, и поред чињенице да је улога УНМИК-а маргинализована на Косову и Метохији, за Републику Србију је од изузетног значаја сарадња са том мисијом.

Шмиц и Богдановић су се сагласили да је неопходно што пре постићи договор око одржавања избора и учинити све како би се избегле тензије и ситуација не би додатно погоршала.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво