Читај ми!

Инцидент у Зупчу

После готово два сата блокаде, отворени путеви у околини Зупча. Претходно је косовски Албанац на барикади у Зупчу својим возилом налетео на Србина Д.Р. и тешко га повредио. Окупљени грађани претукли возача.

Саобраћај у околини Зупча поново је нормализиван, пошто је окончана двочасовна блокада локалних Срба на једном и јединица Кфора на другом месту.

Блокаду у Зупчу формирали су родбина и пријатељи српског младића родбина и пријатељи српског младића који је повређен око поднева у Зупчу. Тиме су онемогући пролаз возила од Косовске Митровице и Звечана према Ибарском Колашину.

Они су, наиме, данас око 15 часова блокирали пут Косовска Митровица - Рибариће и пут Звечан - Рибариће у селу Зупче у општини Зубин Поток.

У суседном селу Јагњеница и војници Кфора отворили су контролни пункт, који је скоро два сата био затворен, чиме је био онемогућен саобраћај између Звечана и Зубиног Потока.

Претходно је косовски Србин Д. Р. (25) тешко повређен када је на њега налетео својим возилом косовски Албанац, кога су потом претукли окупљени грађани који су дежурали на барикади у Зупчу на северу Косова.

Инцидент се, како је Танјугу потврдио регионални портпарол косовске полиције Бесим Хоти, догодио око поднева када је Албанац који је управљао путничким возилом прошао барикаду у Зупчу и покушао да се истим путем врати назад у правцу јужног дела Митровице.

"Он је том приликом ударио у други путнички аутомобил у којем је била једна трудница која је, на сву срећу, остала неповређена и ударио је једног српског младића који се ту затекао. Након тога окупљени на барикади у Зупчу претукли су возача, а његово возило оштетили", рекао је Хоти.

Mладићу поломљени зглобови 

Према његовим речима, Албанац био у аутомобилу са још једном женском особом коју Срби нису напали и која је остала неповређена.

Дежурни лекар у митровичкој болници где је Д. Р. збринут, ортопед Љубомир Јакшић, рекао је да је пацијент примљен са преломима оба ручна зглоба.

"У питању су тешке телесне повреде, али пацијент није задржан на болничком лечењу већ је на лични захтев пуштен кући", додао је Јакшић.

Албанца који је изазвао инцидент локална косовска полиција одвела је до Дома здравља у Зубином Потоку где му је указана лекарска помоћ и он је са девојком која је била са њим у аутомобилу задржан у полицијској станици у тој варошици на северу Косова.

У покушају да се врати истим путем преко барикаде у Зупчу, возача су хтели да спрече Срби који дежурају на тој барикади, али он се није заустављао, што је и довело до инцидента у којем је  Д. Р. повређен.

Срби из Ибарског Колашина готово годину дана дежурају на барикади у Зупчу на магистралном путу Косовска Митровица–Рибариће спречавајући на тај начин кретање косовских цариника према административном прелазу Брњак.

У Зупчу, на раскрсници која води према Звечану и јужном делу Косовске Митровице, на магистралном путу блокирана је једна саобраћајна трака, а возила се пропуштају наизменично.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво