Читај ми!

Одлични односи с Бразилом

Изванредни политички односи Србије и Бразила даће замајац пројектима у Србији, поготово у домену пољопривреде и инфраструктуре, рекао шеф српске дипломатије на крају посете Бразилу.

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић, који је завршио радну посету Бразилу, изјавио је да две земље у потпуности деле ставове о тренутним дешавањима у свету и блиско сарађују у међународним организацијама, пре свега у УН и да ће то чинити и убудуће, на бази узајамног уважавања и солидарности.

"Бразил је једна од најдинамичније растућих светских економија, чије се компаније интензивно интересују за пласман капитала изван америчког континента. Очекујем да ће изванредни политички односи дати замајац пројектима у Србији, поготово у домену пољопривреде и изградње инфраструктуре", рекао је шеф српске дипломатије.

Јеремић је у Бразилу имао сусрете са министром иностраних послова Антонијом Патриотом и министром одбране Селсом Аморимом.

"У разговорима са бразилским званичницима, анализирали смо тренутни пресек стања у билатералним односима и договорили план заједничких активности за наредну годину", изјавио је Јеремић на конференцији за новинаре, по завршетку званичних сусрета.

Министар спољних послова Бразила истакао је да је његова земља веома заинтересована за продубљивање сарадње у области трговине и инвестиција.

"Постоји доста значајних бразилских компанија које су заинтересоване за инвестирање у Србију. Желимо да подржимо српски народ на путу стабилности и економског и социјалног развоја", рекао је бразилски министар на конференцији за новинаре.

Он је такође казао да га је изузетно обрадовала информација да у Србији постоји интересовање за отварање центра за Бразилске студије на Београдском универзитету, "што ће Бразил свакако подржати".

Бразил не признаје једнострано проглашену независност Косова и као нестални члан Савета безбедности подржао је иницијативу Србије за покретање истраге о трговини људским органима на Косову и Метохији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво