Читај ми!

Косовским Србима продужен притвор

Гњилански окружни суд продужио кућни притвор тројици Срба који су ухапшени крајем марта под оптужбом да подривају уставни поредак Косова. Адвокати ухапшених уложили жалбу косовском Врховном суду.

Тројици Срба из општине Косовска Витина, које је полиција ухапсила крајем марта на административном прелазу Бела земља под оптужбом да подривају уставни поредак Косова, продужен је кућни притвор на 60 дана.

Адвокат Муса Мустафа изјавио је Танјугу да је Окружни суд у Гњилану продужио кућни притвор на 60 дана Срећку Спасићу, председнику општине Косовска Витина и општинским службеницима Ивици Нојкићу и Александру Стојиљковићу.

Мустафа је додао да су браниоци Срба на ову одлуку суда у Гњилану уложили жалбу косовском Врховном суду. Притвор није продужен Светозару Насковићу, раднику полицијске управе у Врању, рекао је Мустафа.

Одлуком Општинског суда у Косовској Каменици Спасић, Нојкић и Стојиљковић у кућном притвору су од 29. марта након што их је два дана раније косовска полиција ухапсила на административном прелазу Бела земља.

Они су осумњичени за кршење уставног поретка Косова, јер је полиција у њиховом аутомобилу пронашла изборни материјал, односно бирачки списак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво