Читај ми!

Кфор: Нису примећене наоружане групе

Нема никаквих посебних назнака да на Косову постоје наоружане групе, тврди представник Кфора Марк Штимлер. У косовској полицији кажу да треба испитати аутентичност снимка албанске телевизије на којима се виде косовски Албанци наоружани дугим цевима.

Представници Кфора тврде да нема никаквих посебних назнака да на Косову постоје наоружане групе.

 

Заменик портпарола међународних снага на Косову Марк Штимлер објашњава да Кфор тренутно "нема назнака да на Косову има ни више ни мање наоружаних" него што је то уобичајено.

Коментаришући захтев министра Горана Богдановића да представници међународне заједнице хитно испитају да ли постоје наоружане екстремистичке групе на северу Косова, Штимлер је Танјугу рекао да Кфор није добио никакав захтев да спроведе посебну истрагу.

"Проверавамо да ли се наоружана лица шетају Косовом. То је првобитни задатак полиције, али када наиђемо на лица која поседују оружје, а за то немају потребну дозволу, ми им га одузимамо", објаснио је Марк Штимлер.

Министар за Косово и Метохију је за ТВ Мост из Звечана рекао да треба испитати снимке објављене на интернету, на којима се на северу Косова виде косовски Албанци наоружани дугим цевима.

Богдановић је констатовао да је та појава резултат тежње, пре свега Приштине, да насилно и једностраним акцијама север Косова стави под своју контролу.

Регионални портпарол косовске полиције Бесим Хоти каже да од јавног тужиоца зависи да ли ће бити покренута истрага у вези са постојањем наоружаних група на северу Косова.

Хоти је у изјави Танјугу рекао и да треба испитати аутентичност снимака албанске ТВ станице, на којем се виде грађани наоружани пушкама.

У Еулексу за сада не желе да коментаришу снимке албанске телевизије Топ ченел, који су постављени и на Јутјубу.

 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво