Читај ми!

Више од сто потерница за ОВК

Постоји више од сто потерница расписаних за бившим припадницима ОВК који се сумњиче за злочине над Србима на Косову, рекао тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић. Кад постану доступни српским органима гоњења, биће ухапшени, навео Вукчевић.

Тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић рекао је да постоји још више од сто потерница расписаних за бившим припадницима ОВК који се сумњиче за злочине над Србима на Косову и Метохији.

"Кад постану доступни српским органима гоњења, биће ухапшени и процесуирани у складу са законом и доказима које имамо против њих", рекао је Танјугу Вукчевић.

На административном прелазу Мердаре у суботу, 14. априла, ухапшен је бивши припадник ОВК Марк Касњети због сумње да је починио ратни злочин над српским цивилима у Призрену 1999. године, а потом му је одређен притвор од 30 дана.

Вукчевић је јуче тврдње са Косова да је хапшење Касњетија политички мотивисано одбацио као неприхватљиве.

Касњети је у понедељак саслушан на околности извршења кривичног дела у Тужилаштву за ратне злочине, а за данас је заказан наставак истраге саслушањем сведока.

Предмет против Касњетија формиран је на основу фотографије добијене од оштећених, на основу чега је установљена његова потенцијална одговорност, рекао је раније Танјугу заменик тужиоца за ратне злочине Бруно Векарић.

На тој фотографији види се како Касњети са још три припадника ОВК малтретира два цивила којима су руке везане жицом на леђима, док их они ударају кундацима и спроводе у логор.

У координацији са МУП-ом, Тужилаштво за ратне злошине, у овом случају, поступаће у складу са новим Закоником о кривичном поступку и одредбама о тужилачкој истрази.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво