Читај ми!

Колоне на Мердару

На прелазу Мердаре колоне возила. Путници сатима чекају на проверу, а време потребно превозницима да робу истоваре и врате се у централну Србију, мери се данима.

Километарске колоне камиона и аутомобила на пункту Мердаре. Чекају и они који иду у централну Србију и они који долазе на Косово. Најтеже је путницима са децом, јер чекају више сати.

Прелаз Мердаре је један од административних пунктова са цетралном Србијом и уназад годину дана је најоптерећенији у саобраћају.

Превозник Радослав Маринковић каже да и по четири дана проведе у колони, и додаје да гужве не би било када би Јариње и Брњак били пуштени.

У колони да уђу у централну Србију је пуно гастарбајтера са Косова. Након одмора за ускршње празнике враћају се у западну Европу.

Кажу да су за колоне и дуго чекање одговорни политичари, апелујући и на Приштину и на Београд да им омогуће мање малтретирања на пунктовима.

Командир Полицијске испоставе у Куршумлији Мирослав Милетић истиче да се од раних јутарњих часова фреквенција путничких возила која путују према централној Србији повећава.

"Сви они из ЕУ који су током протеклих дана боравили у посети користе викенд да се врате кући", додаје Милетић.

У косовској полицији саветују путнике да користе друге пунктове како би избегли вишесатно чекање. Преко Качикола за Лесковац или Беле земље ка Бујановцу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво