Читај ми!

Кућни притвор за четворицу Срба

Четворици косовских Срба, који су пре два дана ухапшени на прелазу Бела Земља, одређен једномесечни кућни притвор. Срби ће на решење суда уложити жалбу.

Судија Општинског суда у Косовској Каменици одредио је једномесечни кућни притвор четворици косовских Срба, који су пре два дана ухапшени на административном прелазу Бела Земља.

Адвокат једног од притворених Срба, Муса Мустафа рекао је у изјави Танјугу да ће Срби на решење суда о кућном притвору уложити жалбу.

Општински суд у Косовској Каменици није прихватио захтев тужиоца који је тражио да им буде продужен притвор, рекао је Мустафа.

Портпаролка Еулекса Ирина Гудељевић рекла је раније да Мисија пажљиво прати ситуацију у вези са хапшењем Срба, али да одлуку о евентуалном преузимању случаја доносе тужиоци.

"Када је у питању преузимање овог случаја од стране Еулекса, наши тужиоци су самостални и они одлучују о томе да ли ће преузети случај или не", рекла је портпаролка Еулекса.

Косовска полиција ухапсила је у уторак увече на административном прелазу Бела Земља четворицу Срба међу којима је председник општине Витина Срећко Спасић, радници општинске управе Ивица Нојкић и Александар Стојиљковић и Светозар Насковић, полицајац из Полицијске управе Урошевац.

Косовска полиција их је осумњичила за подривање уставног поретка Косова, пошто су код њих пронађени изборни материјал, односно бирачки спискови и печат српске општине Косовска Витина.

Припадници косовске полиције јуче су у Косовском Поморављу претресли куће ухапшених Срба у потрази за доказним материјалом, а том приликом ухапсили су и Јовицу Балошевића, који је убрзо ослобођен.

Хапшење Срба на прелазу Бела Земља који се налази на путу Бујановац Гњилане није прво, јер су припадници косовске полиције у два наврата приводили раднике Пошта Србије који су туда носили пошту из централне Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара