Читај ми!

Дачић: Нема политичких хапшења

Министар Ивица Дачић рекао да никад не хапси политички и поручио да ће убудуће бити ухапшен свако ко угрожава уставни поредак Србије. Ја нисам толики верски фанатик да окрећем други образ. Ко удари, добиће одговор, поручио Дачић.

Свако ко угрожава уставни поредак Србије биће ухапшен, рекао је министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић и додао да никад не хапси политички.

Дачић је нагласио да су јуче ухапшена двојица људи који су на потерницама и одговарају за криминална дела и запитао зашто су невладине организације бурно реаговале на хапшења два Албанца, а остале су неме када су хапшени Срби на Косову.

"Замислите колико људи има на Косову и Метохији који крше уставни поредак Србије, знате колико има оних који би могли да буду на удару нашем када прелазе у централну Србију", запитао је Дачић и прецизирао да се то односи на оне који раде у КПС-у и другим косовским инсититуцијама.

Дачић је поново инсистирао на томе да је проблем што се на КиМ хапсе српски полицајци и поштари, али да на то нико не реагује, укључујући и међународну заједницу, а као је додао, када су ухапшени дилер и особа оптужена за шпијунажу, то се сада назива "политичким хапшењем".

"Бар би требало исказати основну пристојност. Јуче су ме, чим су ухапшени Албанци, одмах звали неки међународни званичници у Србији. Не треба да ме зову, свако ће бити ухапшен, у наредном периоду, ко угрожава уставни поредак Србије", навео је Дачић.

Министар се још једном осврнуо на проблем непоштовања договора из Брисела о слободи кретања, нагласивши да је то непоштовање евидентно, јер "Србе хапсе сваки дан", а као разлоге наводе, рецимо, и ношење бирачких спискова.

"И нико на то не реагује, ни међународне институције ни НВО и зато ви мене пустите да радим свој посао", поручио је Дачић не желећи да прецизира шта су то тачно "реципрочне мере", јер би, како је рекао, тиме на неки начин могли бити упозорени они на које се такве мере односе.

Дачић је нагласио и да ће од државе Србије тражити да питање ухапшених а недужних лица на Косову постави као приоритет, јер, како каже, "не могу у затвору да леже наши полицајци зато што раде у Врању".

"То је ударац за државу Србију. Како они према нама, тако и ми према њима. Ја, ипак, нисам толики верски фанатик да окрећем други образ. Ко удари, добиће одговор", поручио је Дачић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара