Читај ми!

Деблокиран пут код Звечана

Саобраћај на путу Звечан - Зубин Поток био у прекиду три сата, пошто су локални Срби блокирали возила Еулекса. Након разговора са америчким пуковником Џозефом Линчом договорено је да се Еулекс уз пратњи Кфора врати назад, а да Срби деблокирају пут.

Локални Срби поново нису дозволили возилима Еулекса да прођу кроз Дољане, па је саобраћај на путу Звечан - Зубин Поток био у прекиду три сата. 

Пошто је са америчким пуковником Џозефом Линчом договорено да се возила Еулекса уз пратњи Кфора врате назад, саобраћај између Звечана и Зубиног Потока је нормализован.

Линч је у разговору са Србима поновио да слобода кретања мора бити омогућена свима, а Срби су навели да ће Еулексу, уколико буде инсистирао на проласку кроз Дољане, војници Кфора морати да обезбеде слободу кретања.

Ипак, након неколико наизменичних разговора са Србима у особљем Еулекса које се нашло у Дољанима, одлучено је да се колона врати назад, што је и учињено нешто пре 18 сати.

Срби су нешто пре 15 часова у Дољанима на путу Зубин Поток - Звечан зауставили два возила Еулекса која су била у пратњи четири возила Кфора.

Срби већ дуже време блокирају возила Кфора због, како кажу, пристрасности Мисије ЕУ на Косову.

Они су у данашњем разговору са Линчом замерили правосуђу Еулекса што је пре неколико дана пуштен на слободу један од бивших команданата ОВК Фатмир Љимај.

Линч је на те замерке рекао да разуме њихову фрустрираност, али да блокада путева и ограничавање слободе кретања нису начин за исказивање незадовољста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара