Читај ми!

СНС: Нашу владу бирају грађани

Српска напредна странка поручила да ће будућу владу, у чији би састав ушла та странка, бирати грађани Србије, а никада ниједна страна земља.

Заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић поручио је да ће будућу владу, у којој би био и СНС, бирати грађани Србије, а не САД, Русија или нека земља ЕУ.

Вучић је изјавио на конференцији за новинаре да СНС разговара са свима, и Русима и Американцима, Кинезима, Јапанцима, Европљанима, и да је та комуникација стална.

Међутим он не жели да улази у то шта су нечије жеље, нити да износи било шта што се у тим разговорима износи као идеја.

"Оно што могу сасвим сигурно рећи то је да ће будућу владу, а у чији састав би ушла СНС, бирати грађани Србије. И никада неће бирати ниједна страна земља, било да је у питању Америка, Русија, било која земља ЕУ, било ко други, већ грађани Србије", рекао је заменик председника СНС.

Поводом писања београдских медија да је администрација САД поручила да СНС неће имати подршку ако уђе у владу са Демократском странком Србије, Вучић је одговорио да не би улазио у то шта су или нису нечије жеље.

Он је подсетио да су медији прво писали да СНС нема никакву комуникацију са администрацијом САД, а сада да је одједном има.

"Није фер да износим било шта што се у неком од тих разговора изнесе као идеја а да ти разговори нису отворени за јавност", рекао је Вучић, наводећи разговоре и сталну комуникацију СНС-а са свима у свету - са Русијом, САД-ом, Кином, Јапаном и ЕУ.

Говорећи о предстојећим изборима, Вучић је рекао да је, без обзира на то какву ће одлуку власт донети и да ли ће спојити председничке, парламентарне и локалне изборе, циљ СНС-а само један, а то је победа на свим нивоима.

У том смислу, он је навео да жели сву срећу Фијату, да би напредњаци желели да тај пројекат успе, али да власт "бахато", па и "одвратно" користи све то у изборној кампањи.

Заменик председника СНС-а је додао да је све већ виђено и да власт "кроз исте трикове" покушава да добије изборе, али и навео да то ништа "не вреди, јер је рок истекао".

Вучић је истакао да СНС очекује да на локалном нивоу однесе "убедљиву победу" и да "после дуго времена, од ДС-а и СПС-а преузме примат на локалу", истичући да је уверен да ће у више од 100 општина у Србији СНС имати власт, што самостално, што у коалицијама.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије