Читај ми!

Ускоро преговори о чланству

Британски премијер Дејвид Камерон сматра да би, уколико настави да иде путем на којем је сада, Србија ускоро могла да почне преговоре о уласку у ЕУ.

Има још посла да се уради, али ако Србија настави да иде путем на коме се сада налази, нема разлога да ускоро не почне преговоре о уласку у ЕУ, рекао је данас британски премијер Дејвид Камерон.

У обраћању Доњем дому парламента, чији је део био посвећен Србији, Камерон је рекао да је Британија одувек подржавала проширење ЕУ, од источне Европе до земаља западног Балкана, и да се таква политика показала као успешна у изградњи подршке демократији и људским правима широм континента.

Камерон је, како је објављено на његовом интернет сајту, рекао да је био веома задовољан када је Србија добила статус кандидата за чланство у ЕУ и нарочито је истакао улогу председника Србије Бориса Тадића.

"Сматрам да доношење овакве одлуке не би било могуће без храброг лидерства председника Тадића. Он је заслужан за хапшење Ратка Младића, којим је затворено једно од најмрачнијих поглавља у српској историји. И он је био тај који је донео храбру одлуку да започне дијалог са Косовом", истакао је Камерон.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво