Читај ми!

Сарадња са Казахстаном

Унапређење економске сарадње са Казахстаном требало би да буде приоритет у наредном периоду, рекао министар Ивица Дачић у разговору са званичницима те земље.

Заменик премијера и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је, током радне посете Казахстану, да унапређење економске сарадње две земље мора бити приоритет у наредном периоду.

Дачић је, у разговору са највишим званичницима Казахстана, закључио да је корисно потписати споразуме о полицијској и сарадњи у области ванредних ситуација.

"Корисна је размена искустава у борби против радикалних екстремиста, нарочито радикалног ислама", истакао је Дачић у разговору с колегом из Казахстана Калмуханбетом Касимовим и министром за ванредне ситуације Владимиром Божковим, наведено је у саопштењу МУП-а Србије.

Он је додао да постоје проблеми који су заједнички, попут трговине наркотицима, указавши на постојање северне руте хероина која из Авганистана иде преко Казахстана и Русије ка Западној Европи.

Дачић је додао да је, имајући у виду да Казахстан учествује у многим операцијама у Европи из области ванредних ситуација, као и Русија, корисно и потписивање споразума и у овој области.

Министри су се сложили да у наредном периоду припреме споразуме о полицијској сарадњи, као и у области ванредних ситуација, а Дачић је поручио да је у интересу две земље да и даље развијају добре односе у свим областима.

Дачић је изразио захвалност Србије за принципијелан став који је та држава имала по питању проблема Косова и Метохије - да неће признати једнострано проглашену независност.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво