Читај ми!

УРС: Помоћи малим предузећима

Мала и средња предузећа запошљавају милион људи и због тога би нова влада морала јаче да подржи пословање тих предузећа, истакао лидер УРС-а Млађан Динкић, прецизирајући да се мора променити систем обрачуна ПДВ-а за та предузећа.

Нова влада мора много јаче да подржи мала и средња предузећа, јер она запошљавају милион људи, а једна од основних мера треба да буде промена система обрачуна ПДВ-а за та предузећа, рекао је лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић приликом посете фирми "Мотопласт" у Новој Пазови.

Динкић је рекао да се у условима кризе и борбе против незапослености морају јаче подржати озбиљни инвеститори и власници који отварају нова радна места, који имају тржишта и могућност да шире производњу.

У оквиру индустријске зоне у том месту посетио је и предузеће "Месен Европа" и рекао да је то прво заједничко улагање једне јужнокорејске и српске фирме у области малих и средњих предузећа.

Заједничко улагање јужнокорејског "Месена" и домаћег предузећа "Европа" резултат је посете Јужној Кореји 2010. године, када сам као министар економије водио нашу привредну делегацију и њиховим компанијама представио Србију као инвестициону дестинацију у Европи.

"Модел заједничких улагања је прави пример како наши привредници треба да покушају да буду конкурентни на светском тржишту", истакао је Динкић.

У Новој Пазови, према његовим речима, послује заједничко предузеће које ће отворити 60 радних места и које ће СИЕПА подржати са 4.000 евра по сваком новозапосленом раднику.

Динкић је навео јужнокорејску фирму "Јура" као позитиван пример озбиљних инвеститора, која је већ отворила три фабрике у Рачи и Нишу, а ускоро отвара и четврту у Лесковцу и укупно ће запошљавати 5.000 радника.

Предузеће "Месен Европа" тренутно монтира производне линије на којима ће за три недеље почети производња изолационог материјала, а само у првој години рада, очекују извоз у вредности од шест милиона евра, закључује се у саопштењу УРС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије