Читај ми!

Дачић: Не пристајем на ултиматуме

Договор о расподели мандата мора да се заснива на реалности, а не на лепим жељама, рекао председник СПС-а Ивица Дачић поводом захтева лидера ПУПС-а да тој странци након избора припадне трећина мандата. Отворен сам за разговор, али не и за ултиматуме, рекао Дачић.

Поводом захтева лидера ПУПС-а Јована Кркобабића да тој странци након избора припадне трећина мандата, лидер СПС Ивица Дачић рекао је да је отворен за разговор, али не и ултиматуме и да договор о расподели мандата мора да се заснива на реалности, а не на лепим жељама.

Дачић је, после обиласка полицијске испоставе за безбедност на рекама, рекао да се договор о расподели мандата не може направити само на релацији СПС - ПУПС, већ да он мора бити тројни.

Лидер социјалиста је рекао и да они који не желе у ту коалицију не морају ни да јој се прикључе, јер, како је нагласио, СПС "и сам може да оствари више од 10 одсто на следећим изборима".

"Договор мора да се заснива на реалности, а не на лепим жељама. Мора да се види колико ко има политичке снаге и подршке у јавности и колико је напредовао од 2008. године. Отворен сам за дијалог, али не и за ултиматуме", поручио је Дачић, истичући да Кркобабић сасвим сигурно одговор неће добити преко медија.

Дачић је, међутим, напоменуо да ПУПС и СПС имају добре односе и да не види да је неко ближи ПУПС-у од социјалиста.

"СПС и ПУПС нису једини у коалицији, никакав договор не може да се постигне без Јединствене Србије", рекао је Дачић и најавио да ће наредних дана унутар коалиције бити вођени разговори о расподели мандата.

Дачић је подсетио да СПС и ПУПС имају потписан коалициони споразум од 2008. године, према коме социјалистима припада две трећине, а ПУПС-у трећина мандата, али да се касније коалицији прикључила и ЈС и да треба видети какав ће ко резултат остварити на изборима.

На констатацију да је ПУПС најавио разговоре са другим странкама, Дачић је одговорио да свако може да разговара са ким год хоће и да је и он разговарао са другима који желе сарадњу са СПС-ом.

"Остајем отворен за разговор. Наша коалиција нема проблем, пре мислим да смо ми проблем другима, јер имамо више подршке него што су планирали", оценио је Дачић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара