Читај ми!

СНС: За пријаве крив "зли ревизор"

Читава прича о прекршајним пријавама због ненаменског трошења новца из буџета свела се на неуке књиговође и "злог ревизора", каже функционерка Српске напредне странке Јоргованка Табаковић. Није могуће платити казну за злоупотребу закона, истиче Табаковић.

Функционерка Српске напредне странке Јоргованка Табаковић каже да се после објављивања имена и подношења прекршајних пријава Државне ревизорске институције против одговорних особа за ненаменско трошење, читава прича свела на неуке књиговође и "злог ревизора".

Табаковић је на конференцији за новинаре упитала Владу Србије хоће ли да укида економске факултете и смерове који се баве књиговодством, агенције и тела која дају сертификате за вођење књиговодства "или ће влада да тражи да јој врате паре они код којих су њихове књиговође ишле на обуку".

Функционерка СНС-а је рекла да је прича о злоупотреби јавних средстава добила димензије "зли ревизор, невини и преподобни Ђилас... неуке књиговође које нису знале добро да прокњиже иначе законито трошење владе".

Према њеним речима, приказује се такође да градоначелник Београда није злоупотребио јавна средства, већ је "онима који чувају нашу децу дао веће плате", а сви га сада оптужују, читава јавност, "политичка конкуренција и пре свега тај зли ревизор".

Табаковићева је рекла да је градоначелник Београда рекао да ће, ако је прекршио закон, за то платити казну.

"Није могуће платити казну за злоупотребу закона", рекла је Табаковић и запитала грађане колико пута може да им се "прода иста бајка" о томе да им власт жели добро и мисли о њеном добру.

Табаковићева је додала и да је прошле године у септембру влада "извукла из архиве" Уредбу из 1997. године, по којој је било могуће награђивати државне службенике са пет просечних плата за посебан допринос раду државних органа.

Она је навела да је влада у септембру прошле године донела Уредбу о допуни Уредбе о признањима за обављање послова у државним органима, по којој износ новчане награде може да буде и већи од пет просечних плата и додала да се тиме у ствари омогућава да Влада Србије прво потроши паре, па онда то Уредбом озакони.

Према њеним речима, због доношења таквих уредби којима се озакоњује нешто већ потрошено, због извршених јавних набавки па онда објављивања тендера, актуелније је питање ко је сада премијер Србије него ко ће бити нови премијер после избора.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара