Читај ми!

Срећковић искључен из СПО-а

Српски покрет обнове искључио из партије Срђана Срећковића и Сању Чековић. Министар Срећковић одговорио да никаква седница Председништва СПО-а није одржана нити је донета одлука о његовом искључењу, као ни о искључењу Сање Чековић.

Председништво Српског покрета обнове саопштило је да је из странке искључило Срђана Срећковића и Сању Чековић.

У саопштењу се наводи  да су Срећковић и Чековићева искључени из партије "због грубог кршења Статута, непоштовања одлука органа странке и одбијања захтева Председништва СПО-а да поднесу оставке на функције у Влади Србије".

СПО је навео да је останак Срећковића и Сање Чековић на функцијама у Влади, које по коалиционом споразуму припадају представницима СПО-а, престао да буде 'унутарстраначко питање', како је то саопштила Демократска странка, него је коалициони проблем који се може решити само њиховим разрешењем са функције". 

Како се наводи, за одлуку о искључењу гласали су сви чланови Председништва СПО-а, осим Сање Чековић.

Министар вера и дијаспоре Срђан Срећковић је одлуку о свом искључењу из Српског покрета обнове назвао "такозваном" и објаснио да "никаква седница Председништва СПО-а данас није одржана".

"Зато није ни могла да буде донета одлука о искључењу Сање Чековић и мене", нагласио је Срећковић у писаној изјави.

"Уколико такву нелегалну одлуку, за коју сам сазнао из медија, будемо добили, поднећемо, у складу са Статутом СПО-а, жалбу Статутарној комисији", најавио је Срећковић.

"Сигуран сам да ће та нелегална одлука бити поништена, јер СПО мора бити демократска, а не аутократска странка", закључио је министар.

Срећковић: Не пристајемо на уцене

Министар Срећковић је раније рекао да су његов и мандат државне секретарке Сање Чековић на располагању премијеру од првог тренутка рада Владе, али да не пристају "на уцене оних који траже њихове оставке".

"Наши мандати су од првог тренутка на располагању председнику Владе, али не пристајемо на уцене и личне хирове оних који траже наше оставке само зато што нисмо пристајали да по њиховом налогу рушимо државну политику и дестабилизујемо Владу Србије", рекао је Срећковић.

Он је додао да њихове оставке "траже они који су напустили владајућу коалицију и супротно вољи чланова странке самовољно приступили опозиционом покрету 'Преокрет'".

Они који траже наше оставке, навео је Срећковић, критикују власт у којој учествују, али се не одричу ниједне функције и привилегије, "што је бешчашће и неморал".

"Наше оставке траже они који су се одрекли изборног програма 'Листе за европску Србију' који их је довео на власт, они који су, за разлику од нас, данас спремни да прихвате независност Косова и Метохије, они који сматрају да је Република Српска геноцидна творевина и који тврде да је Српска правословна црква мутант погрешне политике која је уништила све што вреди у Србији", поручио је министар.

Он је додао да су они које траже њихове оставке СПО довели пред нестанак са политичке сцене и странку изложили подсмеху демократске јавности.

Срећковић је поручио да никада и ни по коју цену он и Чековићева неће рушити државну политику и угрожавати националне интересе, као и да ће учинити све да СПО поново буде државотворна, одговорна и проевропска странка.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се