Аналогија - Дејан Цукић: Рамштајн - коначно поново велики концерт у Београду!

Ролингстонси, Сантана, Мадона, Били Ајдол, Дипеш моуд... Да ли је новац једини разлог што је тако мало музичког спектакла у Београду?

Дејан Цукић се у @analogija-podkast сећа малих и великих звезда које су свирале и певале у Београду.

Први велики концерт на који је ишао је био  Deep Purple 1975.  "Свирали су у  Пиониру. Сећам се да четири дана, нисам чуо после тога", каже Цукић.

"Нису били навикли наши људи на ту врсту концерта, па су доле у партеру, биле столице. Истакнути другови и другарице дошли су ту да седе. Одувани су са све бундама и са лисицама које су другарице носиле око врата. Лисица прва побегла када су ови кренули, па и другарица за њом, хахаха ".

Београд нуди и мале и велике просторе за концерте. Одржавају се на стадионима, на Ушћу, у Дому синдиката, Арени... Ипак, последњих година све је мање познатих група који доалзе у наш главни град. Дејан Цукић верује да је то због мале платежне моћи грађана:

"Био је и тај дивни талас кад су били Роллинг Стонес и Мадона, Сантана је био такође у Београду. Одједном се све отворило, цео регион је долазио у Београд, и ти концерти су били углавном на отвореном. Али то време је прошло и немамо више тако великих имена спремних да свирају у Београду. "Не исплати им се. Платежна моћ је ниска. Карте морају да коштају између 100 и 200 евра да би им се исплатиле", каже Цукић. 

Када смо се подсећали свих концерата на којима је био највеће музичко разочарање му је Мадонин концерт на Ушћу, а концерт групе Ред хот чили Пеперс у Инђији не памти само по катаклизмичној организацији, већ и по доброј свирци. 

Послушајте цео разговор са Дејаном Цукићем у подкасту Аналогија и присетите се концерата на којима сте били или оних због којих и данас жалите што нисте отишли. Можда онај "опроштајни" Бијелог дугмета на Хиподрому, пре двадесетак година, који нико сем извођача није добрo чуо? 

 

субота, 15. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије