Читај ми!

Аналогија – Иван Ђурић: Исповест тате са породиљског 

Жене му непрестано приговарају, гледају га попреко и деле савете иако их није питао. Медицинска сестра тражила да ипак мама придржи бебу док јој вади крв, остали мисле да је папучар

Најтеже  су оне свакодневне одлуке како бебу обући и шта јести, каже у подкасту Аналогија тата Иван Ђурић.

"Толико је наизглед обичних питања о којима нико не прича, а на која сваки дан родитељи морају сами да смисле одговоре", објашњава нам. 

"Плашио сам се када се приближавао тај дан" , прича Иван. Ни родбина , ни пријатељи нису благонаклоно гледали на тај његов договор са супругом. Ни лекар није знао како њему да отвори боловање, а слали су га неколико пута са шалтера на шалтер док му коначно нису дали оно што му по закону припада - право да брине о новорођеном детету.

Иван у @analogija-podkast описује непроспаване ноћи са бебом, однос са женом која је морала да се врати на посао како би сачувала свој бизнис, дели своје страхове, предивне тренутке које је имао  и смешне сцене. Он је толико  велики џентлмен и пажљив муж, да неће да призна да је његова кћерка прву рекла тата, па тек онда мама. 

На Осми март, каже да у потпуности разуме колико систем и друштво не разумеју и не подржавају жене које желе да буду мајке, које често све што су постигле у каријери морају да ресетују или врате много корака у назад, када се врате на посао после породиљског.

Подсетио је да смо ми једина држава која је жене оптужила да су се организовале у "породиљску мафију" и да лажирају боловања, а да није решила проблем тога што деца не могу у вртић док не напуне 12 месеци иако је мами истекло породиљско и што у том међупериоду нема ко да чува. 

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво