Читај ми!

Аналогија – Стефан Момчиловић: Шта може најгоре да ти се деси ако пробаш да путујеш

Не вадите се више да немате паре да бисте путовали. Путовања, тврди човек чији је надимак Мома око света, више нису луксуз. Уместо много новца потребнији су вам радозналост и авантуристички дух.

Стефан Момчиловић је обишао најопасније, најлуксузније и најсиромашније земље. Био је спреман да ради за карту до следеће дестинације, пере чаше, конобарише и доживео је невероватна искуства на својим путовањима.

"Најекстремнији пут ми је било, на Тајланд, 2014. године. Избио је војни пуч на Тајланду и било је ... па рецимо, занимљиво на улицама. На пример, било је десет пута већих размера него што је био 5. октобар" , прича Мома у најновијем издању @analogija-podkast.

На својим путовањима пробао је невероватне специјалитете: крокодиле, змије, алигаторе, пужеве, гумене бомбоне, све из мора, али је линију подвукао када су му сервирали мозак од мајмуна.

Више пута су га преварили , али то је ризик који се прихвата на оваквим путовањима, а некад мораш и да пустиш да те преваре ако желиш да се извучеш из неке ситуације, каже Мома.

Тврди да су на Балију веће загађење и гужве него у Београду, да путовања аутостопом нису опасна, а да су пре свега корисна и да ако будемо на обиласке гледали кроз негативне примере које обрађују разни филмови,  нигде нећемо стићи. 

Једна од најфасцинантнијих дестинација му је Јапан, где је видео пословне људе који мртви пијани стоје и спавају на станицама , а мало смо причали и о томе како изгледају тоалети и капсуле за спавање.

Запратите @analogija-podkast и уживајте у овом и другим разговорима са занимљивим људима. Ако вас не инспиришу и надахну да и ви урадите нешто ново и другачије сигурно ће вас забавити!

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво