Читај ми!

ЕВРОВИЗИЈСКЕ ПРИЧЕ

Оливера Ковачевић: Рекордан број пријава, финале Песме за Евровизију 2. марта

Ове године имамо рекордан број пријава за Песму за Евровизију, рекла је Оливера Ковачевић у подкасту Евровизијске приче. Најавила је да ће се финале Песме за Евровизију одржати 2. марта следеће године.

Нову сезону подкаста Евровизијске приче почињемо разговором о фестивалу "Песма за Евровизију" на којем ће Србија и следеће године изабрати свог представника на највећем европском музичком такмичењу.

Оливера Ковачевић је у нашем подкасту открила да је на конкурс, који је трајао дуже од три месеца, за "Песму за Евровизију" пристигао рекордан број пријава.

"Око 235 композиција. Прошле године је било негде око 185. Скоро 50 композиција и аутора више него прошле године. Из године у годину имамо веће интересовање и могу да кажем да су се пријавили људи са аматерским снимцима до врхунских професионалаца, до младих даровитих, до људи успешном каријером", истакла је Оливера Ковачевић, креативни супервизор фестивала "Песма за Евровизију".

Додала је да не може да говори о именима, али да ће Селекциона комисија РТС-а 11. децембра преслушавати све пристигле композиције.

"Жеља је да објавимо пре Нове године којих тридесетак, не говорим вам тачан број, да ли 30, 32 или 34, ко је прошао на наш фестивал Песма за Евровизију 24", навела је Ковачевићева.

Најавила је да ће се финале Песме за Евровизију одржати 2. марта, док су прелиминарни датуми за полуфинала 27. и 29. фебруар, што зависи од спортских преноса.

Открила је и да ли би фестивал Песма за Евровизију могао да се одржава и у неким дворанама, попут "Сава центра" и "Београдске арене".

У подкасту Евровизијске приче Оливера Ковачевић говорила је и о претходним годинама на Песми Евровизије, али и о томе због чега стереотипи преовладавају када је реч о гласању на највећем европском музичком такмичењу.

Подкаст "Евровизијске приче" гледајте на Јутјубу, али и на Спотифају и другим стриминг платформама.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво