Читај ми!

Аналогија – Зоран Кики Лесендрић: Имам проблем за свако решење, то ми је мото!

Како се као дечак спријатељио са Бреговићем, као тинејџер са „новоталасним“ другарима, а као зрео аутор са Балашевићем и Млађаном Динкићем, о животу на Бановом брду и Атини и зашто не би волео да му се син бави политиком у подкасту „Аналогија“ говори Зоран Лесендрић, падобранац којег знамо као Кикија Пилота.

Да ли сте се икада питали како су настали свевремени стихови неких познатих песама? „Као птица на мом длану“ је песма која је настала док је Кики Лесандрић скакао падобраном. Мелодија му се, једноставно, увукла у уво у тих неколико минута тишине и лета.

У овој Аналогији нам је испричао како је добио флашу у главу на бини у Сплиту осамдесет и неке, зашто је прешао у Атину да живи деведесетих и како је од једне продате песме тамо могао да живи са својом породицом годину дана.

Кики је поделио са нама како је сарађивао са естрадом, Млађаном Динкићем, али и Ђорђем Балашевићем и касније његовом породицом, Гораном Бреговићем, Џибонијем.

Причао је и о свом одрастању на Звездари и уличном васпитању које му је како каже много помогло у каријери.

Живот и посао су га вратили у Београд, где се и даље бави својим послом, игра тенис и преферанс, свађа са ортацима и чува и храни маце и псе, што своје, што ничије на Ади циганлији.

У овом подкасту открива зашто је пораз бољи учитељ од победе и зашто не би волео да му син буде политичар иако је завршио Политичке науке.

Запратите @Analogija на јутјубу и послушајте овај и друге разговоре са нашим познатим глумцима и музичарима.

среда, 21. фебруар 2024.
9° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво