Јеремић најавио кривичну пријаву против Бранка Маловића

Председик Народне странке Вук Јеремић рекао је да Српска напредна странка као метод спроводи физички обрачун са политичким неистомишљеницима и најавио да ће поднети кривичну пријаву због пребијања председника Изборног штаба његове странке у Смедеревској Паланци Игора Миленковића, где ће се у недељу одржати избори.

"Миленковић је пребијен 19. марта, у организацији батинашке банде под директном командом потпредседника Извршног одбора СНС-a Бранка Маловића", рекао је Јеремић на ванредној конферецији за новинаре.

Kаже да ће кривична пријава бити поднета уколико изостане реакција полиције и тужилаштва.

Јеремић је показао слику на "којој се види Маловић у друштву премијерке Ане Брнабић, приликом њене јучерашње званичне посете Смедеревској Паланци" и оценио да је она прекршила закон јер државна троши средстава за кампању СНС-а.

"Све више је јасно да се у Србији више не налазимо у предворју фашизма, ми смо практично загазили у фашизам. Батињање политичких противника је нешто што је у Европи патентирано тридесетих година прошлог века у предграђу Минхена", подсетио је Јермић.

Он је нагласио да ће Народна странка одбранити своје чланове и симптизере, "уз помоћ државе или без ње", и поручио грађанима Смедеревске Паланке да остану мирни и не наседају на провокације".

"Поручујем грађанима да отпор пруже тако што ће у што већем броју изаћи на биралишта 25. марта и одупрети се својим гласовима фашистичким методама Вучићевог режима", рекао је Јеремић.

"Окидач за напад на Миленковића било је то што је јавно поставио питања председнику Србије Александру Вучићу о његовим тајним активностима, али одговор није добио", истакао је Јеремић.

Он је зато поново упитао Вучића да ли је "у уторак 13. марта у Паризу вечерао са Хашимом Тачијем, шта су се тамо договорили и да ли су одсели у истом хотелу у Њујорку, с обзиром да је и Тачи тренутно тамо", навео је Јеремић.

Адвокат Боривоје Боровић је рекао да је деведесетих година, заједно са адвокатом Владимиром Гајићем, који је такође учествовао на конференцији за новинаре, писао кривичне пријаве против "такозваних пајсер бригада владајућег система који су пребијали политичке противнике".

"Мислили смо да је такво време давно прошло, ако треба тражићемо и међународну заштиту", рекао је Боровић и нагласио да су тако "пребијани и председници странака, који су због тога завршавали у болници".

четвртак, 30. новембар 2023.
10° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке