Уљаревић: Београђани задовољни радом Градске управе

Директор Сектора за истраживање јавног мњења "Ипсос стратеџик маркетинга" Марко Уљаревић каже за РТС да су резултати локалних избора у Београду показали да су грађани задовољни радом градске управе и да желе континуитет.

Марко Уљаревић је гостујући у Дневнику РТС-а навео да резултати локалних избора у Београду изражавају вољу грађана, и шта они мисле о претходном раду кандидата.

"Листа "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" је према прелиминарним резултатима ГИК-а освојила више од 45 одсто гласова на београдским изборима, што показује да су грађани Београда задовољни радом Управе Београда", објашњава Уљаревић.

Додаје да сами могу да формирају власт што како додаје говори о томе да грађани Београда желе континуитет и позитивно оцењују претходни рад Управе Београда.

"Заједно са социјалистима имају више од половине бирачког тела које је изашло на изборе", рекао је Уљаревић. 

Оцењује да би Српска напредна странка имала боље резултате на парламентарним изборима уколико би они сада били одржани.

"СНС би имао бољи резултат на парламентарним изборима који би им донео пар процената више", рекао је Уљаревић.

Старо-нови лидер опозиције

Истиче да су ово били најтежи избори због великог броја нових кандидата и необичних коалиција.  

"Ово су били најтежи избори због великог броја нових кандидата и необичних коалиција. Наше истраживање је показало да бирачи мањих странака како се приближава изборни дан, постају свесни да је тешко да ће њихова странка прећи цензус и у последњем тренутку одлучују да гласају за неког другог", наводи директор Сектора за истраживање јавног мњења "Ипсос стратеџик маркетинга".

Додаје да је опозиција добила старо-новог лидера.

"Очигледно је да је опозиција добила старо-новог лидера Драгана Ђиласа. Он ће сигурно покушати да капитализује изборни резултат у Београду, тако да очекујем и неке промене на опозиционој сцени која је већ дуго дефрагментисана", наводи Уљаревић.

Упитан да ли осим председника СНС-а Александра Вучића, који је последњих дана говорио о комуникацији са истраживачима јавног мњења, то чине и остали актери на политичкој сцени, навео је да то сви раде и да је немогуће остварити одређени резултат, а да нису коришћена истраживања.

"Већина политичара се ограђује од тога, иако зову агенције сваког дана. Вучић отворено говори о томе, али он не креира политику на основу истраживања јавног мнења. Да је тако Вучић не би ишао у Сребреницу, не би отварао унутрашњи дијалог о КиМ", истакао је Уљаревић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије