Резултати избора у Севојну, Аранђеловцу и Бору

На јуче одржаним изборима у Севојну, Бору и Аранђеловцу убедљиву победу је, као и у Београду, однела листа око СНС-а.

У Севојну, напредњаци су, према прелиминарним резултатима на основу 100 одсто пребројаних гласова, освојили чак 62,15 одсто гласова изашлих бирача и 15 мандата.

Група грађана коју чине "Здрава Србија", ДС, ДСС, Нова Србија, Нова странка, ЛДП и СДС освојила је 29 одсто гласова, што им је обезбедило пет мандата.

На изборе у Севојну изашло је око 65 одсто бирача.

На локалним изборима у Аранђеловцу, изборна листа "Александар Вучић – Зато што волимо Аранђеловац – Српска напредна странка", освојила је апсолутну већину.

Та странка, освојила је поверење 56,54 одсто гласача, и у новом сазиву локалног парламента, од 41, имаће 26 одборника. То је апслутна већина.

Бојан Радовић, први на листи напредњака и актуелни председник Општине, каже за РТС да је то историјски успех странке, за коју је 2014. гласало 52,47 одсто бирача. Истиче да ће у новом сазиву скупштине општине, напредњаци ићи у коалицији са листом СПС-а, тако да ће заједно, имати, 31 мандат.

Још четири листе ће ући у скупштину: "Народ за бољи Аранђеловац – Драган Јовановић (СРС - др Војислав Шешељ, Народни слободарски покрет, Боља Србија)" – 13,11 одсто и шест мандата, "Ивица Дачић - СПС - ЈС - Драган Марковић Палма" 11,8 и пет мандата, док ће са освојених 5,2 односно 5,3 одсто гласова, Група грађана Драгосав Швабић и коалиција око Демократксе странке, имати по два представника у Скупштини Аранђеловца.

Према резултатима Општинског одбора СНС-а у Аранђеловцу, од уписаних 37.715 грађана, на изборе је изашао 20.771 грађанин, што је, 55,7 одсто од укупно уписаних бирача.

Гласање ће се поновити на једном бирачком месту.

"Утврдили смо да су избори протекли без неких великих проблема, међутим имамо једно бирачко место где је констатована неправилност у раду бирачког одбора", рекао је секретар Општинске изборне комисије Негослав Петронијевић.

У Бору убедљиву победу однела је листа "Александар Вучић – Зато што волимо Бор - СНС - Ивица Дачић - СПС", према прелиминарним подацима освојила је 58,52 одсто гласова, па ће имати 24 одборника у новом сазиву скупштине општине.

Обрађено је 100 одсто гласачког материјала.

На другом месту, са 8,77 одсто и седам одборника, је листа "Ми или они! Уједињени за Бор – Народна странка – Демократска странка – Влашка народна странка – Заједно за Србију – Демократска странка Србије – Социјалдемократска странка – Драган Марковић".

Следи листа "Доста је било и Двери српске – Да ови оду а да се они не врате" – са 8,57 одсто и три мандата, као и мањинска листа "Влашка странка 'Мост' – Бор у срцу – Мики Јаношевић" – која је са 3,46 одсто освојила један мандат.

На изборе је изашло скоро 55 одсто уписаних бирача.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије