Читај ми!

ДС: Ситуација у Новом Саду све гора

Новосадски ДС затражио од градоначелника Милоша Вучевића да поднесе оставку, јер је безбедносна ситуација у том граду све гора.

Новосадски одбор Демократске странке поново је затражио од градоначелника Милоша Вучевића да поднесе оставку, јер је у том граду безбедносна ситуација све гора.

ДС је апеловао и на председника Скупштине града Синишу Севића да хитно сазове ванредну седницу која ће бити посвећна само том питању и његовом решавању, јер према њиховом мишљењу, до сада посланици нису имали осећај колико је ситуација озбиљна.

Потрпаролка новосадског ДС-а Јадранка Јовишић рекла је да се актуелна власт у Новом Саду хвали да је постављен начелник полиције, али да се од тада ситуација још погоршала.

"Статистика је неумољива, ситуација се погоршала и ово није 'надувана политичка прича', за шта нас оптужује градоначелник, већ су у питању људски животи. Једна ствар је економија и уништена јавна предузећа, а потпуно друга да људи не смеју да изађу на улицу и пошаљу децу у школу, због страха да ће дилери дроге имати обрачун у улици", казала је Јадранка Јовишић.

Додала је да Вучевић мора да искористи свој ауторитет и положај у Српској напредној странци, која је део власти у Републици и у Новом Саду, како би ситуацији било посвећено озбиљно време, или да у супротном оде са функције.

Потпредседник новосадског ДС-а Александар Грмуша упутио је упозорење градским властима да је "стрпљењу грађана дошао крај, поготово у делу града Ново насеље где су нереди најучесталији".

"Ново насеље је величине једне средње општине у Србији, а нема полицијску станицу. Власт у којој је био ДС је у претходном мандату обезбедила зграду за ту станицу, али је она и даље празна и нема потребан број позорника", казао је Грмуша.

Протекло вече у Новом Саду обележила су два оружана обрачуна у којима је једна особа повређена.

недеља, 02. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије