Читај ми!

Прегруписавање опозиције

Иако су предизборне коалиције већ направљене у медијима, у реалности самостално ће само ДСС. Остали покушавају да направе савезе, блокове, проширене листе. И то, како сви тврде, не зато што се плаше цензуса.

Политичке странке и коалиције које желе да учествују на парламентарним изборима 16. марта, од сутра могу да прикупљају потписе и подносе кандидатуре РИК-у. Некима ће бити потребно још времена, будући да све коалиције још нису договорене.

Предизборне коалиције направљене су у медијима. У реалности - самостално ће само ДСС. Остали покушавају да направе савезе, блокове, проширене листе. И сви тврде да то није зато што се плаше цензуса.

Има и оних који су забринути за чињеницу да ће опозиција 16. марта на изборе изаћи у минимум пет колона.

Бојан Костреш из ЛСВ-а каже да их та чињеница брине и да зато покушавају да сви седну за исти сто и разговарају.

"Не кажем да је то могуће и да ће се десити, али толико дугујемо људима", рекао је Костреш.

Са ЛСВ-ом у коалицији би ЛДП. Одговор чекају до сутра.

Лигаши нису склони да одговарају на рокове, нарочито не на оне који се путем јавности шаљу, каже Бојан Костреш из ЛСВ-а. Према његовим речима, овог момента не постоје директни контакти ни са Борисом Тадићем, али их не искључује.

У ЛДП-у кажу да су апсолутно спремни да самостално изађу на изборе и додају да ће на листи бити СДУ Жарка Кораћа, Асоцијација слободних и независних синдиката, као што је било и до сада.

Бојан Ђурић из ЛДП-а каже да се на опозиционом делу политичког центра ствара нека врста збега.

"Идеја да је довољно да сви буду на политичкој гомили и да то буде нека врсте алтернативе садашњој власти. Ми размишљамо потпуно другачије", рекао је Ђурић. 

Демократе охрабрује ових дана што им се, како каже Наташа Вучковић, најављују вољни грађани, организације, нудећи помоћ и сарадњу на изборима.

ДС не брине чињеница што ће опозиција ићи у најмање пет табора, рекла је Вучковићева.

"Врло је важно да постоји неко ко је права алтернатива и да ће ДС показати своју снагу тако што ће инсистирати на оним вредностима и оној политици коју је заступала", навела је Наташа Вучковић.

Вучковићева каже да се воде разговори и да ће за два три дана све бити много јасније.

Константин Самофалов са Листе Бориса Тадића каже да ће се наредних дана знати да ли ће бити простора за сарадњу са УРС-ом и Млађаном Динкићем.

Душан Петровић из "Заједно за Србију" истиче да су ово избори и да ће свако да каже шта мисли да је суштински важно.

"Пољопривреда, производња хране, рударство, енергетика, просвета, здравство, по мом уверењу то може бити покретач Србије. Не видим проблем да у предизборној кампањи свако каже шта има, ма у колико колона се то дешава", рекао је Петровић.

На питање како ће изгледати наступ те странке на изборима ако се не договоре са Борисом Тадићем, Петровић каже "отом-потом".

Једино су у ДСС сигурни да на предстојеће изборе иду сами.

"Без обзира да ли је реч о једној или више колона или редова, то је мање битно јер је је ствар у томе да све те странке сем ДСС-а подржавају политику садашње власти", рекао је Петар Петковић из ДСС-а.

Броју фронтова допринеће, како је потврђено РТС-у, и бивши министар привреде Саша Радуловић. Он ће на изборе под слоганом "Доста је било", а на листи ће бити привредници.

У УРС-у нису желели да говоре о томе како ће пред бираче. Добро информисани у тој партији за РТС су рекли да је 80 одсто известан излазак са Борисом Тадићем.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара