СРС: Истрага због притиска на сведоке

Правни саветник лидера СРС-а Војислава Шешеља Борис Алексић рекао да Хашки суд утврђује да ли има основа за покретање истраге против представника тужилаштва због притиска на сведоке у случају против Шешеља.

Правни тим лидера радикала Војислава Шешеља, оптуженог пред Хашким трибуналом саопштио је да Хашки трибунал утврђује да ли постоји основ за покретање истраге против представника тужилаштва због притиска на сведоке у случају против Шешеља.

Шешељев правни саветник Борис Алексић саопштио је на конференцији за новинаре да је међу представницима тужилаштва чија се одговорност утврђује и некадашња главна тужитељка Трибунала у Хагу Карла дел Понте.

"Велики број сведока је на самом суђењу потврдило наводе да је било притисака и уцена. Било је крајње време да Судско веће престане да игнорише оваква упозорења", навео је Шешељев правни саветник.

Алексић је додао да је Трибуналу лако да врши притисак на сведока у случају против Шешеља пошто су му на располагању "репресивни апарати државе Србије".

"Ми смо добили написмемо од Владе Србије да су тужилаштву Трибунала у Хагу потпуно на располагању Министарство унутрашњих послова и Безбедносно информативна агенција и одговарајуће војне службе и агенције", рекао је Алексић.

Алекић је такође позвао Уједињене нације, као оснивача суда у Хагу, да испитају наводе о сарадњи страних обавештајних служби, а нарочито британских, са Трибуналом.

Шешељев правни саветник је навео да Трибунал без основа жели да што дуже у притвору задржи лидера радикала.

"Да би продужило процес тужилаштво је поднело 14 нових захтева о којима треба да одлучи судско веће, а најављени су и неки нови", рекао је Алексић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије