Поново одложено суђење Драшковићу

Промењен члан судског већа које суди Андрији Драшковићу и Александру Голубовићу због убиства Звонка Плећића. Замена члана већа је ствар организационе природе и неће утицати на ток кривичног поступка, саопштио суд.

Члан судског већа Вишег суда у Београду, које суди Андрији Драшковићу и Александру Голубовићу оптуженим за убиство Звонка Плећића, замењен је због одласка на годишњи одмор, изјавила је портпаролка тог суда Душица Ристић.

"Члан судског већа је на годишњем одмору од понедељка, а суђење било заказано за данас, и зато је промењен члан већа", рекла је Душица Ристић агенцији Бета.

Душица Ристић је истакла да је то ствар организационе природе и да неће утицати на ток кривичног поступка. Судију Александра Ивановића заменио је судија Данко Лаушевић.

Суђење Драшковићу и Голубовићу раније данас је одложено због недоласка једног од адвоката за 7. септембар, када ће суђење пред почети испочетка због промене састава већа, преноси Бета.

Суђење је 8. јула одложено због болести Ивановића, који је затим отишао на годишњи одмор.

Пред судом се данас није појавио адвокат другооптуженог Голубовића Владан Вукчевић који је такође на годишњем одмору.

Пресуда Драшковићу и Голубовићу је требало да буде објављена 5. јула, али је председница судског већа Зорана Трајковић одлучила да се суђење настави и да 8. јула сведоче вештаци судско-медицинске струке о томе да ли је Плећић био урачунљив када је убијен 11. септембра 2000. године у београдском ресторану "Кнез".

Судски поступак за убиство Плећића траје готово 10 година, изречене су три првостепене пресуде које је Врховни суд укидао и предмет враћао на поновно суђење, а промењено је и неколико судских већа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара