Хапшења у Крушевцу

У наставку акције на сузбијању корупције у урбанизму и грађевинарству, у Крушевцу ухапшене четири особе због сумње да су извршиле више кривичних дела злоупотреба службеног положаја и фалсификовање службене исправе.

Припадници Управе криминалистичке полиције и Полицијске управе у Крушевцу су, у оквиру акције сузбијања корупције у области урбанизма и грађевинарства, ухапсили четири особе због постојања основане сумње да су извршили више кривичних дела злоупотребе службеног положаја и фалсификовања службене исправе.

Ухапшени су шеф Одсека за урбанизам и грађевинарство Градске управе Крушевца Славиша Бојковић, инвеститор изградње грађевинских објеката и власник агенције за некретнине ''Чоче'' и предузећа "ЈМ Фокус инвест'' Зоран Симовић, полицијски службеник у Крушевцу, у својству инвеститора Даница Точиловац и инвеститор Драган Миловановић, сви из Крушевца.

Осумњичени Бојковић је, противно одредбама одговарајућих урбанистичких планова, издавао изводе и доносио решења о одобрењу за изградњу стамбено-пословних објекта, Симовићу за 11 станова и један локал, Даници Точиловац за 14 станова и два локала и Миловановићу за 46 станова и 36 локала.

На тај начин Бојковић је омогућио Симовићу, Точиловцу и Миловановићу изградњу и продају укупно 5.500 квадратних метара стамбено-пословног простора, чијом продајом су стекли имовинску корист од преко 58 милиона динара.

Кривичном пријавом ће бити обухваћено још седам особа због сумње да су извршили кривична дела злоупотребе службеног положаја и фалсификовање службене исправе, наведено је у саопштењу МУП-а.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво