Истрага због инцидента у кладионици

МУП оформио комисију која ће испитати да ли је полиција прекорачила овлашћења у кладионици у Галеници, рекао Ивица Дачић. Снимци пребијања у кладионици јесу поступци полиције, али се не види напад на полицију, рекао је Дачић.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да нико не сме да напада полицију, али и да полиција мора да поступа у складу са правилима службе.

Коментаришући инцидент у кладионици у Земуну, Дачић је рекао да, ако је неки полицајац поступио ван овлашћења, треба и да одговара за то.

МУП је оформио комисију која ће испитати да ли је полиција те вечери прекорачила овлашћења и да ли је она пре тога била нападнута.

У кладионици се у ноћи између недеље и понедељка догодио инцидент у коме је било повређених младића и припадника полиције.

Гости кладионице тврде да је полиција била груба приликом легитимисања и пошто је већина рекла да нема документа, полицајци су почели да их туку пендрецима.

Радио-телевизији Србије достављен је део снимка на коме се не види почетак туче, већ запис једне од камера који показује како су полицајци тукли госте кладионице.

"Оно што сте видели јесу поступци полиције али се не види напад на полицију", рекао је Дачић и додао да ако је неко већ снимио, онда је требало да да цео снимак.

Дачић је истакао да нико не сме да напада полицију, али да полицајци морају и да воде рачуна како се понашају према грађанима.

"Полиција није овде да бије и малтретира грађане, али исто тако онај ко је дигао руку на полицију зна се шта му следује - средства принуде", рекао је министар Дачић.

Број коментара 73

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара