Продужен притвор Катарини Ребрачи

Притвор власници Добротворног фонда за борбу против рака дојке Катарини Ребрачи и њеним сарадницама продужен за још два месеца. Осумњичени за злоупотребу службеног положаја и прибављање противправне имовинске користи у притвору до 7. септембра.

Апелациони суд у Београду продужио је, за још два месеца, притвор власници Добротворног фонда за борбу против рака дојке Катарини Ребрачи (37) и њеним сарадницама, изјавила је представница суда за односе с јавношћу Мирјана Пиљић.

Осим Ребрачи, притвор је продужен њеној мајци Сандрини Богуновић (60), као и Слађани Миронији (46), прецизирала је Пиљићева и додала да, по решењу Апелационог суда, притвор може да им траје до 7. септембра.

Притвор им је продужен, јер се терете за кривично дело злоупотребе службеног положаја, за које је запрећена казна затвора виша од 10 година.

На терет им се ставља и да су, на тај начин, прибавиле противправну имовинску корист у износу који вишеструко превазилази квалификаторне околности кривичног дела за које се терете, рекла је Мирјана Пиљић.

Осим Ребраче, њене мајке и Мироње, Виши суд у Београду води истрагу против Мирјане Христић (52) и Татјане Бабац (38), које се бране са слободе, уз меру забране напуштања боравишта и одузимања путне исправе.

Њих две сумњиче се да су, од марта 2006. до априла 2010, противправно присвојиле новчана средства у износу 37 милиона динара, која су, на рачуне Добротворног фонда "Катарина Ребрача", уплатили донатори ради едукације и информисања женске популације о превенцији рака дојке.

За кривично дело злоупотребе службеног положаја прети им казна до 12 година затвора.

Ребрача је фонд основала маја 2006. године, а његове активности започете су већ у септембру те године. За кратко време, фонд је постигао све своје краткорочне циљеве, наведено је на сајту те невладине организације. Основни циљ оснивања фонда био је борба против рака дојке у Србији.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара