Пријаве због лажних уплатница

Против директорке поште у Бору и два службеника поднета кривична пријава због злоупотребе службеног положаја, потврдио министар Ивица Дачић. Српски и хрватски министри полиције у понедељак о деловању чланова "земунског клана" Сретка Калинића и Милоша Симовића.

Због сумње да су злоупотребили службени положај и уочи избора у Бору дистрибуирали лажне уплатнице, којима се од грађана тражило да за рачун СНС-а уплате 1.860 динара, министар унутрашњих послова Ивица Дачић потврдио је да је поднета кривична пријава против директорке поште у тој општини, као и два службеника.

Дачић је објаснио да је директорка поште, која је примила ту пошиљку и дала је службеницима да је дистрибуирају, рекла да не познаје особу која јој је предала пошиљку.

Министар је позвао све који имају друге информације о том случају да се обрате полицији, која је, како је рекао, завршила свој посао када је тај случај у питању.

Дачић је истакао да нико нема никаквог разлога да оптужује полицију да не жели да истражи тај случај до краја.

"Осим ових, других информација о томе нема и ако је некоме лакше да тужи мене, онда је то друго питање", рекао је Дачић у Макишу, где је присуствовао обележавању 150 година оснивања Жандармерије.

Дачић је поручио да ће свако ко је умешан у дистрибуцију лажних уплатница бити процесуиран.

"Сматрам да ко год је то урадио себи није донео никакву корист, већ је поступио противзаконито и мора да буде процесуиран", истакао је Дачић, додајући да полиција жели да истражи све.

Дачић је напоменуо да ни полиција, ни МУП, као ни он лично немају никакве везе са дистрибуцијом лажних уплатница и да је то "ваљда свима јасно", додајући да је у Бор првог дана када се сазнало за тај случај послата екипа из Београда да утврди о чему се тачно ради.

У понедељак о "Земунцима" 

Српски министар полиције најавио је данас да ће са хрватским колегом Томиславом Карамарком разговарати у понедељак, 28. јуна, у Сомбору и о деловању чланова "земунског клана" Сретка Калинића и Милоша Симовића.

"То ће бити једна од тема наших разговора са хрватским колегама...да ли има неких нових детаља", рекао је Дачић додајући да ће на састанку у Сомбору бити присутни и директори полиције две државе са сарадницима.

Дачић је истакао да полиције две државе имају редовне састанке и интензивну сарадњу и комуникацију и да ће у Сомбору бити настављено са радом на реализацији инцијативе за стварање регионалног центра за борбу против организованог криминала.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво