Потврђена пресуда за погибију Заблаћанског

Суд потврдио пресуду Петру Шишовићу за несрећу, у којој је погинуо познати глумац Милеко Заблаћански, 5. јануара 2008. године код Ужица.

Врховни касациони суд одбио је захтев бившег председника општине Чајетина Петра Шишовића за испитивање законитости правноснажне пресуде којом је осуђен на три године затвора због изазивања саобраћајне несреће у којој је погинуо глумац Миленко Заблаћански, саопштио је тај суд.

Том одлуком највиши суд је потврдио правноснажне пресуде Општинског суда у Чајетини и Окружног суда у Ужицу, којима је Шишовић осуђен због за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја.

Шишовић је осуђен због тога што је 5. јанура 2008. године, возећи "мерцедес", из правца Ужица према Чајетини, непрописном брзином од 103 километра на час, прешао на супротну страну коловоза и ударио у "опел" који је возио Заблаћански, бржином од 30 километара на сат.

У тој саобраћајној несрећи Заблаћански је задобио тешке повреде, од којих је касније преминуо, упркос интервенцији ужичких и београдских лекара.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво