Следе нови ударци подземљу

Мафија у Србији и Хрватској слабија је него икад у протеклих десет година, рекао за загребачки "Глобус" заменик тужиоца за ратне злочине Бруно Векарић и најавио нове ударце подземљу.

Заменик тужиоца за ратне злочине Бруно Векарић најавио је нове ударце подземљу, оцењујући да је мафија у Србији и Хрватској слабија него икад у протеклих десет година.

Хапшење убица премијера Зорана Ђинђића, који су се вешто скривали пуних седам година, представља велику прекретницу у историји Србије, рекао је Векарић у интервјуу загребачком Глобусу.

Векарић је сарадњу власти Србије и Хрватске у борби против криминала оценио феноменалном.

"Уставне промене у Хрватској којима се отвара могућност да Хрватска другој држави изручује своје држављане ако су они починили тешко кривично дело, велики је корак напред", рекао је Векарић.

Заменик тужиоца за ратне злочине је додао да је Србија укинула забрану изручења својих држављана, па би, кад то учини и Хрватска, две државе требало да потпишу споразум о међусобном изручењу тешких криминалаца.

Глобус је пренео и оцену тужиоца за ратне злочине Владимира Вукчевића о доброј сарадњи са  хрватским тужилаштвом.

"Починиоцима ратних злочина и организованог криминала више нема места на подручју Хрватске и Србије. Хапшење Милоша Симовића за то је јасан доказ. Хапшењем још неких људи осумњичених за ратне злочине утрли смо пут снажној сарадњи између Београда и Загреба, која је постала кичма борбе против организованог криминала у региону", рекао је Вукчевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 04. јун 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије