Калинић признао убиства

Сретко Калинић признао убиства "одбеглих Земунаца", Јуришића и Константиновића, пише "Национал". Изручење Калинића очекује се одмах по промени хрватског устава. Хапшења припадника "земунског клана" може донети корисна сазнања, рекао министар Дачић.

Министар полиције Ивица Дачић рекао је, гостујући у Дневнику Радио-телевизије Србије, да након хапшења чланова Земунског клана у Хрватској и Србији, Сретка Калинића и Милоша Симовића, очекује корисна сазнања о десетинама убистава за које се сумња да су их ови људи починили.

У међувремену, како пише хрватски "Национал", Калинић је признао хрватској полицији убиства двојице других припадника те криминалне групе који су званично у бекству, Милана Јуришића и Нинослава Константиновића, и до детаља описао како их је убио.

Како наводи овај недељник, Калинић је испричао да је Јуришића убио у Шпанији, дословце раскомадао и бацио у реку. Открио је и ко су му били помагачи у том убиству и да су стан где су убили Јуришића после офарбали, како би сакрили трагове крви.

Калинић је испричао и да је убио Константиновића у Србији. Њега су, како тврди, закопали близу аутопута Загреб - Београд.

Егзекутор "Земунског клана" изнео је хрватској полицији и низ других шокантних појединости, наводи недељник. "Говорио је о ликвидацији неких заштићених сведока, попут Зорана Вукојевића Вука. Њега је убио по налогу Милорада Луковића Легије".

Калинић је почео објашњавати и позадину бројних других убистава у миљеу у којем се кретао, наводи "Национал".

После хапшења Калинића и Милоша Симовића, у Србији се од "земунаца", поред Јуришића и Константиновића, води да је у бекству још само Владимир Милисављевић Будала.

Ускоро изручење Калинића

Министар Дачић очекује да ће убрзо, после промене хрватског Устава, бити могуће да се Калинић изручи Србији. Дачић је подсетио да су и Симовић и Калинић већ осуђени у Србији на највише затворске казне због убиства премијера и других кривичних дела.

Дачић је истакао да је и овај случај показао да су криминалне групе у региону умрежене и да је то, по његовим речима, "најјача повезаност земаља бивше Југославије".

"Овај случај показује колико је важно да се формира регионални центар који ће служити да се прате овако повезане криминалне групе и размењују оперативни подаци", рекао је министар полиције.

"Ми смо дали хрватској полицији податке до којих смо дошли пратећи чланове породице, њихове честе одласке у Хрватску, путем којих смо установили да се чланови ове криминалне групе вероватно налазе у Хрватској", рекао је Дачић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије