Пријаве у случају "Луке Бeоград"

Због сумње да су током 2005. године, у незаконитом поступку преузимања акција "Луке Београд", држави нанели штету од најмање 21 милион евра, Савет за борбу против корупције поднео кривичну пријаву против 17 особа.

Савет за борбу против корупције поднео je кривичну пријаву против 17 особа због сумње да су током 2005. године, у незаконитом поступку преузимања акција "Луке Београд", држави нанели штету од најмање 21 милион евра.

"Уз кривичну пријаву, предати су докази о незаконитом поступању надлежних институција и одговорних лица у тим институцијама приликом преузимања акција "Луке Београд", из којих се, између осталог, види да су осумњичени, уместо да заштите интересе државе, сакрили информације о стварној вредности акције која је према процени вредела приближно 23 евра", наводи се у саопштењу које је потписала председница Савета Верица Бараћ.

У саопштењу се додаје да су акције "Луке Београд" продате предузећу из Луксембурга по цени од девет евра, па су мали акционари добили износ мањи од једне половине тржишне вредности акције.

У том случају се "јасно види" да у Србији постоји спрега крупног капитала, криминала и политичке власти, наводи Савет за борбу против корупције.

"На ову спрегу недавно је упозорио и председник републике. Упадљиво је, међутим, да се она не види у поступцима које надлежни државни органи покрећу против осумњичених за корупцију", наводи се у саопштењу.

Савет за борбу против корупције за сада неће износити имена лица против којих је поднета кривична пријава, да се не би стварао притисак на рад тужилаштва. Савет очекује да ће тужилаштво брзо покренути поступке и о томе обавестити јавност.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије