Ухапшена директорка "Житопромета"

Због злоупотребе службеног положаја и утаје пореза ухапшена директорка чачанског приватног предузећа "Житопромет" Лидија В. из Београда.

Директорка чачанског приватног предузећа "Житопромет" Лидија В. (39) из Београда ухапшена је због сумње да је злоупотребила службени положај и утајила порез, саопштила је полиција.

Осумњичена је од 13. маја 2008. до 31. маја 2009. године, у својству директора "Житорпомета" са предузећем "Ексмегаекс" из Београда закључила фиктивне уговоре о извођењу грађевинских радова на пословном простору предузећа.

На основу тих фиктивних уговора "Житопромет" је од Фонда за развој Србије добио кредит у износу од око 37 милиона динара, које је она користила за плаћање обавеза предузећа и на тај начин прибавила противзакониту имовинску корист у том износу, наводи се у саопштењу полиције.

Полиција такође наводи да је осумњичена, у намери да за себе прибави незакониту имовинску корист купила од фирме "Интелиос" из Београда намештај за сопствене потребе, у вредности од око 225.000 динара, који је платила са рачуна "Житопромета".

Осумњичена ће уз кривичне пријаве за злоуптребе службеног положаја и овлашћења у привреди и за пореску утају, бити приведена истражном судији Основног суда у Чачку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара