Пријаве против криминалне групе

Поднета кривична пријава против вишечлане организоване криминалне групе, која је производила дрогу сканк на подручју Војводине, саопштио тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић.

Тужилаштву за организовни криминал поднета је кривична пријава против вишечлане организоване криминалне групе која је производила дрогу сканк на подручју Војводине, саопштио је специјални тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић.

Тужилаштво за организовани криминал је, како се наводи у саопштењу, против 12 осумњичених поднело захтев за спровођење истраге. Сумња се да је Горан Ковачевић из Новог Сада организатор те криминалне групе. Тужилаштво је за све осумњичене затражило одређивање притвора.

Поред Горана Кнежевића, кривична пријава поднета је и против Драгана Ковачевића из Новог Сада, Ника Ускоковића из Новог Сада, Иштвана Шухајде из Каћа, Радомира Полића из Новог Сада, Владимира Киша из Врбаса, Владимира Величковића из Новог Сада, Владислава Величковића из Сремске Митровице, Ерика Саба из Хоргоша, Јована Вељковића из Новог Сада и Бранислава Вељковића из Новог Сада.

Кривична пријава поднета је и против још једног осумњиченог чији идентитет, како се наводи, не може бити саопштен с обзиром да је на слободи и није пронађен на адреси становања.

Осумњичена криминална група ухапшена је 1. јуна након, како се наводи, једногодишњег праћења и података о њиховим активностима које је прикупила Безбедносно-информативна агенција.

Сви су осумњичени за производњу и продају дроге за шта је прописана казна затвора од пет до 15 година.

Нико Ускоковић и Владимир Величковић се још терете и за недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Приликом претреса објеката за производњу сканка и у становима осумњичених одузета је комплетна опрема за производњу опојне дроге, генетски модификоване биљке канабиса које су биле у пуној вегетацији, произведени сканк, пронадјени новац, као и већи број путничких моторних возила.

Само од Горана Ковачевића одузето је шест луксузних возила, пише у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара