Пацијенти збринути, пожар угашен

Пожар који је синоћ око 21 сат у хируршком блоку Здравственог центра у Сремској Митровици локализован у један сат после поноћи. Сви пацијенти евакуисани и збринути. Избегнута већа материјална штета.

Синоћ око 21 сат у хируршком блоку Здравственог центра у Сремској Митровици избио је пожар. Ватрена стихија је локализована у један сат после поноћи, а захваљујући брзој интервенцији ватрогасаца сви пацијенти и особље евакуисани су на време. Повређених није било.

После тешке ноћи, сви пацијенти су добро, збринути су и примају адекватну терапију, кажу у болници. 

Болницу у Сремској Митровици посетио је начелник сектора за ванредне ситуације МУП-а  Предраг Марић, који је изјавио да је дојава о пожару упућена око 20.20 часова, као и да је у гашењу ватре учествовало 16 ватрогасних возила и 45 ватрогасаца.

"Због пожара, 70 пацијената је евакуисано. Срећа je што нема погинулих и повређених", рекао је Марић.

Марић је рекао да је изгорело 500 квадратних метара крова и простор изнад петог спрата болнице, а да је локализовање пожара било отежана због неприступачности појединих делова кровне конструкције.

Операције од данас

Министар здравља Томица Милосављевић изјавио да ће у току дана бити обављен увиђај како би се утврдио узрок пожара у болници у Сремској Митровици.

Операције у тој установи моћи ће да се обављају већ током дана, а најкасније сутра.

"Штета неће бити велика колико је могла да буде", рекао је Милосављевић

Милосављевић је рекао да се код таквих инцидената увек поставља питање личне или колективне одговорности, али и напоменуо да се о томе може говорити тек након истраге МУП-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара