Крстић у затвору са члановима Ал Каиде

Радислав Крстић превезен у затвор "Лонг Лартин", који називају "терористичком штабом", јер је у њему смештен Абу Катада, десна рука лидера Ал Каиде у Европи, пише британски "Дејли Стар".

Пензионисани генерал Војске Републике Српске Радислав Крстић, кога су, почетком маја, претукла и жилетима исекла тројица муслиманских осуђеника у британском затвору "Вејкфилд", превезен је у други затвор, у којем се налази велики број осумњичених за тероризам, међу којима и десна рука Осаме бин Ладена, објавио је британски лист Дејли Стар.

Крстићев адвокат Томислав Вишњић потврдио је Танјугу да је његов брањеник превезен у други затвор у Великој Британији, али није желео, због Крстићеве безбедности, да открије о ком затвору је реч.

Адвокат Вишњић је напоменуо да ће Крстића, који се и даље опоравља од недавног напада и повреда, идуће седмице посетити породица.

Вишњић је рекао да има информације да Хашки трибунал озбиљно разматра најновије догађаје у вези са Крстићем, поводом објављивања информација у британској штампи где се налази његов брањеник, али није могао да прецизира које би то кораке суд могао да предузме.

Генерал Крстић (62) је, према наводима Дејли Стара, тајно превезен у затвор "Лонг Лартин", који називају "терористичком штабом", јер је у њему смештен Абу Катада, за кога се верује да је десна рука лидера Ал Каиде у Европи.

Позивајући се на неименоване изворе, Дејли Стар наводи да је Катада један од шесторице осумњичених муслиманских терориста који су смештени у посебном крилу тог затвора.

Хашки трибунал осудио је Крстића на 35 година затвора, због помагања у извршавању злочина у Сребреници.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара