Наставак "Армагедона"

Лесковачка полиција ухаписла четири особе због сумње да су обљубиле немоћну девојчицу. До сада ухапшено више десетина људи осумњичених за сексуално искоришћавање малолетника, а акција ће се наставити, најавио Ивица Дачић.

У оквиру акције "Армагедон", лесковачка полиција је, како сазнаје Радио-телевизија Србије, ухапсила четири особе старости између 58 и 67 година због сумње да су сексуално искориштавали душевно оболелу петнаестогодишњу девојчицу.

Сестре злостављане девојчице посумњале су да је она трудна, што је лекарским прегледом и потвђено.

Начелник Полицијске управе у Лесковцу Дејан Раденковић рекао је за РТС да ће детаљи истраге бити накнадно саопштени.

Раније данас, министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је у опсежној акцији "Армагедон" широм Србије до сада ухапшено више десетина људи осумњичених за сексуално искоришћавање малолетника и да ће акција бити настављена.

"Полиција ће обавити свој део посла и сви они који чине такве злочине против деце биће ухапшени, али сматрамо и да треба пооштрити законске санкције за та кривична дела", рекао је Дачић.

Министар полиције је позвао све грађане који су жртве злостављања, посебно малолетнике и њихове родитеље и пријатеље, да се обрате полицији "како би се том злу стало на пут".

Дачић је напоменуо да су сексуална искоришћавања малолетника, па чак и у оквиру породице, постојала и раније у нашем друштву, али се томе није посвећивала довољна пажња.

Министар полиције је нагласио да је српска полиција у тој области у последње време постигла велике успехе на међународном плану и подсетио да је "на основу наших података, чак и Федерални истражни биро ухапсио неке људе у Америци".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво