Лекари "Децедре" негирали кривицу

Настављено суђење лекарима оптуженим за несавесно лечење Јелице Радовић, која је умрла после операције чукљева у клиници "Децедра". Пред новим судским већем, хирург Славко Томић и анестезиолог Миодраг Стојановић још једном негирали кривицу.

У београдској Палати правде настављено је суђење лекарима оптуженим за несавесно лечење Јелице Радовић, која је умрла после операције чукљева у клиници "Децедра".

Пред новим судским већем исказе су дали хирург Славко Томић и анестезиолог Миодраг Стојановић, који су још једном негирали кривицу.

Др Стојановић је нагаласио и да верује да је Јелица Радевић умрла због изузетно ретке реакције на лек дипривал, који се даје пре анестезије.

"Ми никада нећемо одустати, и не постоји време које би нас могло поколобати у доказивању ове правде. Просто је ружно што ми морамо да је доказујемо, али просто је тако и без обзира на све јако је тешко да се пролази кроз све из почетка, али издржаћемо, нема проблема, наставићемо даље где смо стали", рекла је мајка Јелице Радовић, Дијана Радовић.

За дело несавесног лечења оптужене су још и докторка Оливера Јеремић и власница клинике "Децедра" Светлана Сремчевић које ће свој исказ дати у наставку суђења, 31. августа.

Јелица Радoвић оперисана је 5. септембра 2006. године. После три дана, због компликација, пребачена је у Ургентни центар где су лекари констатовали сепсу. Наредног дана Јелица Радoвић је умрла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво