Истрага због погибије жандарма

Полиција истражује околности под којима је у суботу погинуо жандарм Зоран Шуковић, који је био у обезбеђењу једне заштићене особе.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је да полиција још истражује околности под којима је у суботу погинуо жандарм Зоран Шуковић који је био у обезбеђењу једне заштићене особе.

Дачић је данас у Новом Саду посетио жандарма Ивана Михајловића који је тешко повређен у истој саобраћајној несрећи. После јучерашње операције, Михаиловићево стање је стабилно и није животно угрожен.

Министар полиције је рекао да се испитују сви детаљи о томе да ли има елемената кривичног дела или је то била само обична саобраћајна несрећа.

"Саобраћајна и криминалистичка полиција МУП-а Србије детаљно испитују цео случај ради проналажења прецизног одговора о узроцима те несреће код Фекетића, у ноћи између суботе и недеље, у којој је погинуо жандарм Зоран Шуковић, а тешко повређен његов колега Иван Михајловић", рекао је Дачић.

За случај се јавност додатно заинтересовала јер је полицајац настрадао када је камион налетео на колону аутомобила у којој је, са полицијском пратњом, био Миле Јерковић.

Јерковић је јавности познат као особа која је полицији и правосудним органима, наводно, давала податке како је клан Дарка Шарића прао новац у Србији. Због тога су му упућене претње, па је добио полицијско обезбеђење.

"Зашто је дошло до чеоног судара једног од аутомобила из колоне са возилом које је долазило из супротног смера и зашто се то возило није склонило у крај утврдиће истрага", рекао је Дачић.

У сарадњи с надлежним тужилаштвом биће испитани све појединости о узроцима удеса као и детаљи у вези са возачем возила Михајлом Р. (64) које је налетело на колону возила МУП-а, рекао је Дачић.

"Овде није реч о пропусту обезбеђења него о саобраћајној несрећи, чије узроке треба испитати", напоменуо је министар Дачић.

Овај трагични догађај неће прекинути обезбеђивање поменуте особе, истакао је Дачић.

У саобраћајној несрећи која се догодила у ноћи између суботе и недеље,на магистралном путу између Бачке Тополе и Новог Сада, а у којој су учествовала четири возила, на лицу места је погинуо возач пежоа (Шуковић) а поред Михајловића, како је саопштила суботичка полиција, повређени су и Рајко В. (28), возач камиона Михајло Р. (64) и Ана С. из Врњачке Бање.

Позадина убиства у Котору  

Јучерашње убиство Драгана Дудића званог Фриц у Котору заинтересовало је јавност, али и полицију због могуће повезаности са криминалним кланом Дарка Шарића оптуженог за кријумчарење кокаина из Јужне Америке у Европу.

Не зна се да ли је Дудићева смрт разрачунавање унутар клана или освета због убиства Дејана Ђуковића, власника которског Ред таксија који је пре шест месеци убијен у Црној Гори.

На Дудића је пуцао Ђуковићев телохранитељ. Како РТС незванично сазнаје, Србија је за Дудићем расписала потерницу због сумње да је био део Шарићевог клана.

Незваничне информације говоре да је као школовани поморски официр, у клану био задужен за транспорт дроге морем.

Био је у добрим односима са људима који су изнајмљивали бродове, знао је рупе у закону, али и све правце и места у којима се товари наркотика могу сакрити. Добро је сарађивао са хрватским морепловцима од којих су неки попут Трипе Пеновића убијени.

Из извора блиских истрази сазнајемо да је Дудић мењао људе који су учествовали у транспорту наркотика после две или три туре. Осим Јужне Америке нелегалне послове имали су и у Азији.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво